Tribes Raamplein

Voor Tribes ontwierp Crielaers & Company de 23e vestiging op Raamplein 1 in het centrum van Amsterdam. Een flexibele werkomgeving waarbij de huidige business nomad geïnspireerd wordt door de Chinese Mosuo stam.

Tribes biedt inspirerende werkplekken aan een uitgebreid wereldwijd network. Tribes is meer dan een kantoor; meer dan alleen een werkruimte. Het is een ontmoetingsplaats, een gemeenschap voor mensen van verschillende generaties met verschillende achtergronden.

Crielaers & Company heeft het interieurconcept van de eerste vestiging van Tribes ingericht in 2015 en een handboek beschreven met de richtlijnen voor alle vestigingen die daarna zijn geopend. Nu 3 jaar later voelde C&C zich erg vereerd om een vestiging (3.000m 2) te mogen ontwerpen in een prachtig, monumentaal pand.

Het vrouwelijke staat centraal bij de Mosuo stam, en daar hebben wij dan ook goed op kunnen inspelen. In het gehele pand staat de vrouw op een subtiele wijze centraal en ons concept is dan ook “inspired by women in charge”.

De klederdracht vanuit de gekozen stam is kleurrijk, terwijl de natuur en de leefomgeving sober is. Hierdoor ontstaan prachtige contrastrijke (fotografie) beelden. Dit contrast tussen soberheid en uitbundig kleurgebruik is ook terug te vinden in het pand aan het Raamplein. De vele doorkijkjes in het pand zorgen voor lange zichtlijnen en interactie tussen de gebruikers, waardoor ontmoetingen en kruisbestuiving op een natuurlijke manier kan ontstaan.

Crielaers & Company is verantwoordelijk voor het interieurontwerp, het projectmanagement en de bouwbegeleiding
.