Gemeente Hollands Kroon

Interieurontwerp als accelerator voor organisatieontwikkeling. Hollands Kroon is een jonge gemeente van 22 dorpen in de kop van Noord-Holland. De ambtenaren werken in een uitgestrekte omgeving en zelfsturing is de nieuwe norm. De ambtenaren gaan vooral veel naar de mensen zelf toe. Die flexibiliteit maakt een slimme plek voor effectieve ontmoetingen, onderlinge samenwerking en kennisoverdracht essentieel. Dit wilden ze ook creëren op de werkvloer.

In samenwerking met Hollands Kroon zijn wij aan de slag gegaan om een flexibel, modern interieur concept te ontwikkelen. Het interieurconcept voorziet in drie soorten werkplekken: landing spaces voor flexibel werken en informeel overleg, team spaces voor bijeenkomsten en individual spaces om geconcentreerd te kunnen werken. Signing, fotografie, eigen ontwerp behang en unieke streetart spelen een belangrijke rol in het ontwerp. Deze elementen zorgden voor een huiselijke sfeer, zodat er meer saamhorigheid zou ontstaan binnen de teams.

Crielaers & Company zorgde voor de integratie van alle disciplines. Zodat het eindresultaat één helder verhaal vertelt: het onlosmakelijke verhaal van Hollands Kroon.