Accruent

Accruent, is met 150 kantoren wereldwijd aanbieder van technologische oplossingen voor bedrijven met als doel menselijke en fysieke resources te optimaliseren. Accruent optimaliseert alle stadia van vastgoedmanagement, facilities en asset management. Een nieuw Europees hoofdkantoor is opgeleverd.

Aan Crielaers & Company is gevraagd om het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp te realiseren.

Om de organisatie te begrijpen en het merk goed te leren kennen zijn er workshops gehouden met diverse medewerkers. Ook is het programma van eisen in overleg opgesteld. De workshops waren een goede basis waarop het ontwerpproces gestart kon worden.

Er is gekozen om op subtiele wijze te benadrukken dat het om het Europese hoofdkantoor van Accruent gaat. Er is een vertaling gemaakt van de logo kleuren en de waarden waar Accruent voor staat zoals bijvoorbeeld kwaliteit, innovatie en inspiratie. Ook is zichtbaar gemaakt dat het gaat om verbinding. Het kantoor biedt de mogelijkheid om werknemers met elkaar te verbinden, een thuisbasis te zijn voor andere Europese kantoren van Accruent en aan te sluiten bij de kern van de werkzaamheden: het verbinden van kantoorpanden door middel van technologische oplossingen.

Het ontwikkelingsproces liep exact hand in hand met de start van corona. Dit gaf Crielaers & Company de kans om bij te sturen waar nodig en een invulling te geven aan de nieuwe rol van het kantoor.

De nieuwe functie van kantoren was zich al deels aan het ontwikkelen tot een clubhuis, een plek waar je graag naar toe gaat om collega’s te ontmoeten, te vergaderen, te brainstormen of je te concentreren. De keuzes die gemaakt waren bij de indeling sloten geheel aan bij het acitity based werken. Er zijn ruime vergaderzalen voor in house trainingen waar 1,5 meter afstand geborgd is , er zijn kleinere ruimtes voor éen op éen overleg, concentratieruimtes, werkplekken met tussenschotten voor degene die dat prettig vinden. En uiteraard een coffee-corner om ’s ochtends even met je collega’s de dag te starten. Ook is er een gezellige keuken om samen de vrijdagmiddagborrel (waar we allemaal weer zo aan toe zijn) te houden of om een potje te tafelvoetballen.

Uiteraard heeft het welzijn van de werknemers bouwkundig en indeling technisch centraal gestaan. Er is rekening gehouden met luchtventilatie, verlichting, daglichtinval, veel groene planten, routings waarbij 1,5 meter afstand gehouden kan worden en een groot aanbod aan diverse plekken om te werken of te ontspannen. De gekozen kleuren en kunst inspireren. Er is in het verzamelgebouw aan de polarisavenue een bedrijfsrestaurant met een zeer gezond aanbod. Als je daar een paar keer per dag een gezonde snack gaat halen en dat met de trap vanaf de derde etage doet, heb je ook nog voldoende beweging.